valmieraValmiera domā un rada!

 

Valmiera ar tās 26 543 iedzīvotājiem (2013.gada marts) ir astotā lielākā pilsēta Latvijā.

 

Valmiera atrodas Latvijas garākās upes Gaujas krastos 110 kilometru attālumā uz ziemeļaustrumiem no Latvijas galvaspilsētas Rīgas un 50 kilometru attālumā uz dienvidiem no Latvijas ziemeļu kaimiņvalsts Igaunijas robežas.

 

Par Valmieras kā pilsētas veidošanās sākumu ir uzskatāms 1283.gads, – tad uzsākta Sv. Sīmaņa baznīcas celtniecība un dibināta Valmieras pils.

 

Valmiera šodien ir pilsēta, kas sevī glabā gan vēsturiskas pērles, gan maigu dabas pieskārienu, kas saskaņā ar mūsdienīgo un industriālo vidi veido pievilcīgu ainu un labvēlīgus priekšnosacījumus dzīvošanai pilsētā.

 

Valmiera ir latviešu vieglatlēta 1932.gada Losandželosas Olimpisko spēļu sudraba medaļnieka soļošanā Jāņa Daliņa, kura vārdā nosaukta iela Valmierā un Valmieras stadions, kā arī 2008.gada Pekinas un 2012.gada Londonas Olimpisko spēļu čempiona Māra Štromberga, vēsturē pirmā olimpiskā čempiona BMX riteņbraukšanā, dzimtā pilsēta.

 

Vidzemes Olimpiskais centrs ir viena no ievērojamākajām sporta būvēm Valmierā un Latvijā. 2010.gada oktobrī Vidzemes Olimpiskajā centrā notika Starptautiskās Florbola Federācijas klubu turnīra „EuroFloorball Cup” finālposms, bet 2013.gada janvāra beigās un februāra sākumā – pasaules 9. čempionāta florbolā sievietēm kvalifikācijas turnīrs.

 

Papildu informācija: www.valmiera.lv un www.voc.lv

voc