IMG_5436.JPG

Šovakar Valmierā, Vidzemes Olimpiskajā centrā, ar divām vīriešu TOP grupas spēlēm startēja 10. starptautiskais pirmssezonas pārbaudes turnīrs florbolā "Latvian Open 2016". Turnīra otrajā spēlē, kurā nūjas krustoja Latvijas izlase un Šveices klubs "UHC Uster", ar 8:5 pārāki izrādījās šveicieši. Par labāko starp Latvijas izlases spēlētājiem atzina Kārli Bulānu, kurš izcēlās ar diviem rezultatīviem metieniem.

 

Maču veiksmīgāk sāka Latvijas vīriešu valstsvienība, jo jau 5.minūtē Ritvara Bērziņa piespēli vārtu guvumā pārvērta Ingars Matisons - 1:0. Turpinājuma šim panākumam gan nebija, jo latviešu uzbrukums sāka buksēt, toties "UHC Uster" vēl pirmo 20 minūšu laikā mūsu izlases vārtos sabēra veselas četras bumbiņas. Nekāds glābējs nebija latviešu izlases vārtsargs Indriķis Siliņš - 1:4. 24.minūtē latvieši ieguva iespēju izpildīt soda metienu, taču Ata Stepāna un Šveices komandas vārtsarga duelī pārāks izrādījās pēdējais - joprojām 1:4. Arī otrajā trešdaļā latviešiem nācās atzīt viesu pārākumu, jo uz Andra Rajecka vārtu guvumu (piespēle Andra Malkava kontā) šveicieši atbildēja ar diviem rezultatīviem metieniem - 2:6.

 

Pēdējā periodā iniciatīvu pamazām pārņēma mūsu florbolisti, kuri guva divus vārtus pēc kārtas. 43.minūtes sākumā diezgan kuriozs gols padevās Jurim Zilbertam (3:6), bet 47.minūtē Kārlis Bulāns panāca 4:6. Likās jau, ka spēlē iestāsies lūzums, jo arī mūsu vārtsargs Siliņš izskatījās iejuties spēlē un ne reizi vien glāba savu cietoksni, taču tad divus vārtus vienas minūtes laikā iemeta "UHC Uster" (4:8) un spēles liktenis praktiski bija izšķirts. Punktu spēlei 56.minūtē pielika Kārlis Bulāns, kurš ar spēcīgu šāvienu uzstādīja šī mača galarezultātu - 5:8. Tieši Bulāns, kuram tas bija jau otrais vārtu guvums, tika atzīts par labāko Latvijas izlases rindās. Šveices komandā labākā spēlētāja balvu saņēma Manuels Hummers, kurš izcēlās ar 3 (1+2) rezultativitātes punktiem.

Latvijas izlase sāk ar zaudējumu šveiciešiem Latvijas izlase sāk ar zaudējumu šveiciešiem Latvijas izlase sāk ar zaudējumu šveiciešiem Latvijas izlase sāk ar zaudējumu šveiciešiem Latvijas izlase sāk ar zaudējumu šveiciešiem Latvijas izlase sāk ar zaudējumu šveiciešiem Latvijas izlase sāk ar zaudējumu šveiciešiem Latvijas izlase sāk ar zaudējumu šveiciešiem Latvijas izlase sāk ar zaudējumu šveiciešiem Latvijas izlase sāk ar zaudējumu šveiciešiem Latvijas izlase sāk ar zaudējumu šveiciešiem Latvijas izlase sāk ar zaudējumu šveiciešiem Latvijas izlase sāk ar zaudējumu šveiciešiem Latvijas izlase sāk ar zaudējumu šveiciešiem Latvijas izlase sāk ar zaudējumu šveiciešiem Latvijas izlase sāk ar zaudējumu šveiciešiem Latvijas izlase sāk ar zaudējumu šveiciešiem Latvijas izlase sāk ar zaudējumu šveiciešiem Latvijas izlase sāk ar zaudējumu šveiciešiem Latvijas izlase sāk ar zaudējumu šveiciešiem Latvijas izlase sāk ar zaudējumu šveiciešiem Latvijas izlase sāk ar zaudējumu šveiciešiem Latvijas izlase sāk ar zaudējumu šveiciešiem Latvijas izlase sāk ar zaudējumu šveiciešiem Latvijas izlase sāk ar zaudējumu šveiciešiem Latvijas izlase sāk ar zaudējumu šveiciešiem Latvijas izlase sāk ar zaudējumu šveiciešiem Latvijas izlase sāk ar zaudējumu šveiciešiem Latvijas izlase sāk ar zaudējumu šveiciešiem Latvijas izlase sāk ar zaudējumu šveiciešiem Latvijas izlase sāk ar zaudējumu šveiciešiem Latvijas izlase sāk ar zaudējumu šveiciešiem Latvijas izlase sāk ar zaudējumu šveiciešiem Latvijas izlase sāk ar zaudējumu šveiciešiem Latvijas izlase sāk ar zaudējumu šveiciešiem Latvijas izlase sāk ar zaudējumu šveiciešiem Latvijas izlase sāk ar zaudējumu šveiciešiem Latvijas izlase sāk ar zaudējumu šveiciešiem Latvijas izlase sāk ar zaudējumu šveiciešiem Latvijas izlase sāk ar zaudējumu šveiciešiem Latvijas izlase sāk ar zaudējumu šveiciešiem Latvijas izlase sāk ar zaudējumu šveiciešiem Latvijas izlase sāk ar zaudējumu šveiciešiem Latvijas izlase sāk ar zaudējumu šveiciešiem Latvijas izlase sāk ar zaudējumu šveiciešiem Latvijas izlase sāk ar zaudējumu šveiciešiem Latvijas izlase sāk ar zaudējumu šveiciešiem Latvijas izlase sāk ar zaudējumu šveiciešiem Latvijas izlase sāk ar zaudējumu šveiciešiem Latvijas izlase sāk ar zaudējumu šveiciešiem