lo16def.jpg

Desmitajā starptautiskajā pirmssezonas pārbaudes turnīrā florbolā "Latvian Open", kas no 25. līdz 28. augustam norisināsies Valmierā un Kocēnos, piedalīsies 30 komandas no piecām valstīm - Latvijas, Igaunijas, Krievijas, Somijas un Šveices. Arī šogad turnīra ietvaros varēsim vērot pasaules klases klubu cīņas, jo uzaicināto vīriešu komandu grupā startēs divas Somijas augstākās līgas komandas - čempione "SC Classic" un Latvijas izlases spēlētāja Morica Krūmiņa pārstāvētā "Nokian KrP". Ar spēcīgajiem somiem cīnīsies arī "UHC Uster" no Šveices augstākās līgas un Latvijas vīriešu izlases kandidātu sastāvs, kas turpina gatavošanos 2016. gada pasaules čempionātam Rīgā.

 

Vīriešu "Elite" grupā dalību pieteikušas deviņas komandas, kuras sadalītas divās apakšgrupās. A grupā sacentīsies "Saint-Petersburg United", "Rubene", "Ķekavas Bulldogs", "Pārgauja" un "FK Kurši", bet B grupā spēkosies "FBK Spartak", "FBK Valmiera/ViA", "FS Masters" un "Talsi/Irlava".

 

Arī vīriešu "Open" grupā startēs deviņas komandas, kuras sadalītas divās apakšgrupās. A grupā iekļautas "Rubene - 1", "FK JeNo", "Ogres Vilki", "Coyote" un "FK Rīga - 1", bet B grupā iedalītas "Kuldīga", "FK JeNo - 1", "Saulkalne" un "Tērvete".

 

Sieviešu "Elite" grupā par uzvaru cīnīsies astoņas komandas, kuras sadalītas divās apakšgrupās. A grupa - "Rubene", "Rīgas Lauvas", "Saint-Petersburg United" un "Lekrings". B grupa - "Tērvete", "NND", "Ķekava" un "EMU".

 

Visās apakšgrupās tiks izspēlēts viena apļa turnīrs, bet godalgoto vietu ieguvēji noskaidrosies izslēgšanas spēlēs. Spēļu kalendārs.

 

"Latvian Open" ietvaros tiks rīkoti arī izglītojoši pasākumi jaunajiem tiesnešiem un florbola treneriem:

25. augustā pulksten 14.00 Vidzemes Olimpiskajā centrā, Valmierā, notiks jauno florbola tiesnešu seminārs, kuru vadīs Starptautiskās florbola federācijas (IFF) tiesneši Mārtiņš Larinovs un Arsenijs Mihejevs. Plašāka informācija.

25. augustā Vidzemes Olimpiskajā centrā, Valmierā notiks seminārs florbola treneriem. Tajā ar lekcijām uzstāsies gan Latvijas, gan ārzemju sporta speciālisti. Seminārs notiks no plkst. 9:30 līdz 17:00, bet vēlāk dalībnieki varēs vērot turnīra Elites grupas spēles – plkst. 18:00 "Nokian KrP" (FIN) – "SC Classic" (FIN), pulksten 20:30 - "UHC Uster" (SUI) – Latvijas vīriešu izlase. Plašāka informācija.

 

Ieejas maksa uz vienas dienas spēlēm ir 2 eiro, bet, ja spēles plānots skatīties visas četras dienas, izdevīgāk par 5 eiro iegādāties biļeti uz visu turnīru.

 

"Latvian Open" ir biedrības "Kocēnu Sporta klubs" rīkots un Latvijas Florbola savienības (LFS) oficiāli atzīts turnīrs, kas iekļauts Starptautiskās Florbola Federācijas (IFF) vasaras elites turnīru sarakstā. Visas turnīra spēles apkalpos LFS licencēti tiesneši. Tāpat kā iepriekšējos gados, arī šoreiz turnīra spēles notiks uz trim laukumiem, kas aprīkoti ar Gerflor grīdas segumu.

 

Kā jau ierasts, turnīra jaunumiem būs iespējams sekot turnīra mājaslapā: www.latvianopen.com, kā arī Twitter un Facebook profilos.