Ar "RTU/Inspecta" pārliecinošu uzvaru vīriešu komandu konkurencē noslēdzies 7. starptautiskais pirsmssezonas pārbaudes turnīrs florbolā "Latvian Open 2013", kas norisinājās Valmierā un Kocēnos. Starp sieviešu komandām visspēcīgākā izrādījās "Nauka Trevelstroy" no Krievijas.

 

"Latvian Open" ir biedrības "Kocēnu Sporta klubs" rīkots un Latvijas Florbola savienības (LFS) oficiāli atzīts turnīrs, kas iekļauts Starptautiskās Florbola federācijas (IFF) vasaras elites turnīru sarakstā. Pagājušās nedēļās nogalē 22 vīriešu un 12 sieviešu komandas jeb vairāk nekā pustūkstotis florbolistu, kuri pārstāvēja piecas valstis (Latviju, Igauniju, Krieviju, Baltkrieviju un Šveici) Vidzemes Olimpiskajā centrā un Kocēnu sporta namā triju dienu laikā kopumā aizvadīja 96 aizraujošas spēles.

 

Trešo reizi turnīra vēsturē finālā iekļuva Rīgas komanda "RTU/Inspecta", kura līdz šim divas reizes bija finišējusi 2.vietā. Šoreiz rīdzinieki izšķirošajā mačā ar "Ulbroka/FS Masters" spēja izvirzīties vadībā ar 6:1, kā arī savu pārsvaru nosargāt – 6:3. Pa diviem vārtiem uzvarētāju labā guva Henrijs Uzraugs un Jānis Jaunzems. Ārkārtīgi aizraujoša bija cīņa par 3.vietu, kurā tikai pēcspēles metienos FBK "Valmiera/ViA" ar 6:5 pārspēja Kocēnu "Rubeni". Divus izšķirošos "bullīšus" uzvarētāju labā realizēja Aigars Belasovs.

 

Sieviešu komandu finālā FK "Ķekava" tikās ar Krievijas "Nauka Trevelstroy". Maču daudz veiksmīgāk aizvadīja krievietes, kuras izvirzījās vadībā ar 6:0. Tikai mača pēdējā sekundē ķekavietēm izdevās gūt vismaz goda vārtus – 1:6. Spēlē par 3.vietu Kocēnu "Rubenes" meitenes, pateicoties Madaras Rudzītes uzvaras vārtu guvumam, ar 3:2 pieveica "Ķekavas Bulldogs" florbolistes.

 

Par labāko uzbrucēju vīriešu konkurencē tika atzīts Ainārs Juškēvičs (Ulbroka/FS Masters), labākā aizsarga balva tika viņa komandas biedram Krišjānim Zepam, bet labākā vārtsarga gods tika Renāram Arājam (FBK Valmiera/ViA). Labākā vārtu guvēja balvu saņēma Pēteris Zeltiņš (Bauska), kuram 13 precīzi raidījumi.

 

Sieviešu komandu konkurencē trīs no četrām individuālajām balvām ieguva "Nauka Trevelstroy" spēlētājas. Par turnīra labāko vārtsardzi tik atzīta Nadežda Lapina, par labāko aizsardzi - Jūlija Viktorova, bet par labāko vārtu guvēju kļuva Anastasija Rodina, kurai 16 rezultatīvi metieni. Labākās uzbrucējas balva tika Ievai Jurkānei (FK Ķekava).

 

Florbola turnīra "Latvian Open 2013" rīkotāji izsaka lielu pateicību saviem atbalstītājiem - Valmieras pilsētas un Kocēnu novada pašvaldībai, florbola inventāra izplatītājai "Florbolam.lv" un "Unihoc", tāpat akciju sabiedrībām "Gutta" un "Laima". Tāpat pateicība pienākas visiem turnīra dalībniekiem, tiesnešiem, tehniskajam personālam, brīvprātīgajiem palīgiem, Kocēnu sporta nama un Vidzemes Olimpiskā sporta centra darbiniekiem.

 

Tiksimies atkal tieši pēc gada – 8. starptautiskajā florbola turnīrā "Latvian Open 2014"!