Šonedēļ noslēdzās pieteikšanās starptautiskajam pirmssezonas pārbaudes turnīram florbolā "Latvian Open 2013", kas no 23. līdz 25.augustam norisināsies Valmierā un Kocēnos. Kopumā pieteikušās 33 komandas – par uzvaru sacentīsies 21 vīriešu un 12 sieviešu komandas gan no Latvijas, gan arī no Igaunijas, Krievijas, Baltkrievijas un Šveices.

 

21 vīriešu komanda sadalīta četrās apakšgrupās. A grupā ielozētas "Lielvārde", FBK "Valmiera/ViA", "Madona", "Ķekavas Bulldogi" un Šveices "Unihockey Langenthal Aarwangen". B grupā par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs sacentīsies "Lekrings" (Cēsis), "Rubene" (Kocēni), "LU/FS Masters" (Rīga), kā arī FBK "Spartak" (Krievija) un Igaunijas "EMÜ SK". C grupā cīnīsies FK "Bauska", FK "Kurši" (Liepāja), "Rubene-1" (Kocēni), kā arī divas Krievijas komandas – FC "Voenmech" un "Rosbank Sharks". D grupā iekļautas veselas sešas komandas – gan FBK "Ķekava", Stalbes SK "Pārgauja", "Ulbroka/FS Masters" un FK "Ādaži", gan arī "Pietari Tikat" no Krievijas un "Minsk" no Baltkrievijas.

 

12 sieviešu komandas sadalītas trijās apakšgrupās. A grupā iekļautas "Rubene" (Kocēni), FK "Ādaži", tāpat arī "EMÜ SK" no Igaunijas un "NT-2" no Krievijas. B grupā spēkiem mērosies FK "Ķekava", "Rīgas Lauvas", "St.Peterburg United" (Krievija) un "Sparta Spordiselts" (Igaunija). C grupā ielozētas komandas "Ķekavas Bulldogs", RSU (Rīga), "Krustpils" un "Nauka Travelstroy" (Krievija).

 

"Latvian Open" ir biedrības "Kocēnu Sporta klubs" rīkots un Latvijas Florbola savienības (LFS) oficiāli atzīts turnīrs, kas iekļauts Starptautiskās Florbola federācijas (IFF) vasaras elites turnīru sarakstā. Visas turnīra spēles apkalpos LFS licencēti tiesneši. Tāpat kā iepriekšējos gados, arī šoreiz turnīra spēles notiks uz trim laukumiem, kas aprīkoti ar Gerflor grīdas segumu.

 

Kā jau ierasts, turnīra jaunumiem būs iespējams sekot turnīra mājaslapā: www.latvianopen.com, kā arī Twitter un Facebook profilos.