Nevienai no pagājušā gada starptautiskā florbola turnīra "Latvian Open" uzvarētājām šogad neizdevās nosargāt savu titulu. 26.augusta vakarā Vidzemes olimpiskajā centrā, Valmierā, čempionu kausu pirmo reizi virs savām galvām cēla komandu FCB "Turku", "RSU/Runway" un "PrivatBank" florbolisti.

Foto no apbalvošanas ceremonijas: ŠEIT.

 

Vīriešu komandu grupā savu dalību bija pieteikušas 20 vienības, kas tika sadalītas četrās apakšgrupās. Apakšgrupu cīņās vislabāk veicās FBK "Ķekava", FBC "Turku", "RTU/Inspecta" un "Lekringam", kas iekļuva uzreiz ceturtdaļfinālā. Tur ķekaviešiem pretī stājās FK "Valmiera", sīvā cīņā ar 4:2 uzvarēja FBK "Ķekava". Somijas "Turku" ar 10:3 sakāva SK "Pārgauja", "RTU/Inspecta" ar minimālu pārsvaru (2:1) pieveica "Lielvārdi", bet "Lekringam" nebija problēmu mačā ar "Rubene-1" – 7:2.

 

Vienā pusfinālspēlē FBC "Turku" viegli tika galā ar "Ķekavu" – 6:1. Otrais pusfināls bija pagājušā gada fināla atkārtojums – Cēsu "Lekrings" pret "RTU/Inspecta". Ja pērn uzvarēja cēsnieki, tad šoreiz pēcspēles metienos ar 2:1 pārāka izrādījās "RTU/Inspecta".

 

Spēlē par 3.vietu FBK "Ķekava" bija izvirzījies vadībā ar 3:1, taču "Lekrings" spēja ne vien panākt izlīdzinājumu, bet arī izcīnīt uzvaru pēcspēles metienos ar 4:3. Mačā par čempionu kausu starp "Turku" un "RTU/Inspecta" rezultāts tika atklāts tikai otrajā puslaikā, kad vadībā ar 1:0 izvirzījās somi. Latviešiem, pateicoties Jāņa Jansona veiksmei uzbrukumā, izdevās panākt izlīdzinājumu (1:1), taču nedaudz vairāk kā minūti pirms spēles beigām "Turku" florbolisti vēlreiz pārspēja "RTU/Inspecta" vārtos lieliski spēlējošo Andi Blindu – 2:1. Mūsējiem atlikušajā laikā atspēlēties vairs neizdevās.

 

Par turnīra rezultatīvāko spēlētāju kļuva Andris Malkavs (Lekrings), kura kontā 14 (4+10) punktu. Par labāko uzbrucēju tika atzīts Ivars Jēkabsons (Rubene-1), par aizsargu – Ivars Laiviņš (Lekrings), bet par vārtsargu – Andis Blinds (RTU/Inspecta).

 

Sieviešu komandu grupā bija pieteikušies 10 klubi, pusfinālā iekļuva "RSU/Runway", FK "Ķekava", FBC "Turku" un "Rubene". "RSU/Runway" ar 3:0 pārspēja Kocēnu "Rubeni", bet "Ķekava", kas apakšgrupas spēlē jau bija pieveikusi titulētās kocēnietes, ar 4:1 uzvarēja somietes. Spēlē par 3.vietu vēl vienu neveiksmi piedzīvoja "Rubene", kas pēcspēles metienos ar 3:4 piekāpās FBC "Turku". Pagājušā turnīra uzvarētājas šoreiz palika bez kausa... Finālā tikās divas komandas, kuras līdz tam bija izcīnījušas tikai uzvaras - "RSU/Runway" un FK "Ķekava". Pirmās vārtus guva rīdzinieces, taču ķekavietēm izdevās panākt izlīdzinājumu – 1:1. Četras (!) sekundes pirms spēles beigām uzvaras vārtus "RSU/Runway" labā guva Līga Garklāva – 2:1.

 

Par turnīra rezultatīvāko spēlētāju ar 12 (8+4) punktiem kļuva Luīze Biļinska (RSU/Runway). Par labāko uzbrucēju tika atzīta Dženna Sārio (FBC Turku), par labāko aizsardzi – Tatjana Varša (RSU/Runway), par labāko vārtsardzi – Jogita Gindra (FK Ķekava).

 

Veterānu turnīrā piedalījās piecas komandas, kas pa reizei sacentās katras ar katru. Čempionu kausu izcīnīja "PrivatBank", vicečempionu godā "Ekskurzeme", 3.vietā "Lekrings Sr.", bet pagājušā turnīra uzvarētāja "Rubene" šoreiz palika uzreiz aiz goda pjedestāla. Par rezultatīvāko ar 11 (9+6) punktiem kļuva Mārcis Krūmiņš (Ekskurzeme), labākais uzbrucējs – Artis Malkavs (Lekrings Sr.), labākais aizsargs – Aivis Tālbergs (Ekskurzeme), labākais vārtsargs – Gundars Grandovskis (Privatbank).

26.08.12
Sākums